Στρατιώτες της Β. Κορέας πέρασαν τα σύνορα με τη Ν. Κορέα – Eπέστρεψαν στο έδαφός τους μετά από προειδοποιητικά πυρά και ηχητικά μηνύματα

141

Ακόμα ένα επεισόδιο γράφτηκε στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) που χωρίσει την Βόρεια από την Νότια Κορέα.

 

Γύρω στους 20 με 30 στρατιώτες πέρασαν σήμερα (σημ.: 18/6) τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, πρώτου υποχωρήσουν έπειτα από προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού στρατού.

 

Η πληροφορία ήρθε από το κορεατικό πρακτορείο Yonhap, επίσης, αναφέρει ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες υπέστησαν απώλειες, ενώ είσοδος στην DMZ έγινε γύρω στις 8:30 π.μ., σύμφωνα με το Κοινό Επιτελείο (JCS).

 

Πρόκειται για τη δεύτερη παραβίαση των συνόρων από τον Βορρά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό στις 9 Ιουνίου.

 

Η παραβίαση των συνόρων σημειώθηκε καθώς η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατεύματα σε περιοχές πρώτης γραμμής από τον Απρίλιο για να διεξάγει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως ναρκοθέτηση, ανέγερση τειχών και κατασκευή δρόμων για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Αυτές οι δραστηριότητες φαίνεται να είναι μέτρα για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου του βορειοκορεατικού στρατού και των κατοίκων και την απόκρουση των προσπαθειών τους να περάσουν τα σύνορα», ανέφερε το JCS.

 

Οι δύο χώρες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος ανάμεσά τους (1950-1953) δεν τερματίστηκε παρά με απλή ανακωχή, ουδέποτε υπογράφτηκε συνθήκη ειρήνης.