Συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου

Γιατί σου αξίζει να σε προσέχεις.

Η πρωινή περιποίηση προσώπου είναι ιδιαίτερα σημαντική αν θέλεις να έχεις υγιή επιδερμίδα. Μερικές συμβουλές που αξίζει να θυμάσαι:

1. Μια κρέμα με SPF και προστασία ευρέος φάσματος, με σύνθεση που συνδυάζει αντιοξειδωτικά συστατικά με αντηλιακά φίλτρα, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο ενάντια στη γήρανση και τις εξωτερικές επιθέσεις. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση προϊόντων με βιταμίνες C και Ε για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των φλεγμονών. Επίσης, οι κρέμες με αλόη και χαμομήλι είναι κατάλληλες για χρήση το πρωί. Και τα δύο συστατικά, χάρη στις καταπραϋντικές τους ουσίες, πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ερεθισμών.

2. Μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ, αν έχεις μεικτή λιπαρή επιδερμίδα, το οποίο «μάχεται» την ακμή, ενδείκνυται για χρήση τις πρωινές ώρες. Μετά το συνηθισμένο καθαρισμό του προσώπου σου άπλωσε μια λοσιόν ενισχυμένη με σαλικυλικό οξύ για να απαλύνεις πόρους και να αποκτήσεις λαμπερή όψη.

To σαλικυλικό οξύ ρυθμίζει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων η οποία επηρεάζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό, δηλαδή το βιολογικό μας ρολόι. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατηρείται υπερέκκριση σμήγματος. Τότε, λοιπόν, είναι που πρέπει να επενδύσεις στη σμηγματορρυθμιστική δράση του σαλικυλικού οξέος.

3. Άπλωσε ένα σέρουμ ματιών και εφάρμοσέ το επίσης και σε όσες περιοχές του προσώπου εμφανίζονται μικρές γραμμές έκφρασης (στόμα, φρύδια). Ουσίες όπως ο βασιλικός πολτός, το μέλι και το εκχύλισμα ροδιού θεωρούνται ιδανικές για την περιποίηση της λεπτής επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.

4. Αγόρασε ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνεις καθημερινά κάτω από την κρέμα σου, καθώς, λόγω του μικρού του μοριακού βάρους, έχει καλύτερη διείσδυση μέσα στον επιδερμικό ιστό, ενώ η κρέμα στη συνέχεια σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του μέσα στα κύτταρα.