Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περισσότερα από 200 σχολεία – Ποια είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

424

Οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της χώρας συνεχίζονται, την ώρα που σε αρκετά ακόμη, τμήματα ή ολόκληρα συγκροτήματα, παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Χθες οι μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Χθες ωστόσο το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων, με κονδύλια που θα φέρουν προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία -Βανδαλισμοί σε σχολείο στην Χαλκίδα

Οι καταλήψεις ωστόσο συνεχίζονται σε περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη την χώρα και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και βανδαλισμοί, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπου σύμφωνα με το eviathema, μαθητές το βράδυ της Πέμπτης, έσπαγαν καρέκλες και πετούσαν αντικείμενα. Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία πάντως απασχολεί ιδιαίτερα και την κυβέρνηση. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις, χθες, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Παράλληλα, στη σημασία των ανοιχτών σχολείων εστίασε στο μήνυμά του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας και όχι τα πρώτα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά».

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Εν τω μεταξύ, σε 104 διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τμήματα ή ακόμη και ολόκληρα συγκροτήματα. Το υπουργείο Παιδείας ανανέωσε την λίστα με τα σχολεία που θα έχουν κλειστές αίθουσες λόγω κορωνοϊού, τα οποία είναι τα εξής: