Συνταγή για λαχταριστή μανιταρόσουπα

Εύκολη και υγιεινή

Υλικά για 8 άτομα

750 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml λευκό γλυκό κρασί
100 ml γάλα
50 γρ. μαργαρίνη
1 ½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

• Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό.

• Ρίχνουμε το γάλα, το ζωμό και το κρασί . Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά  και πολτοποιούμε το μείγμα σε δόσεις με το μπλέντερ. Αν θέλουνε αφήνουμε κάποια μανιτάρια σε φέτες.

• Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα.

• Τέλος, προσθέτουμε αλατοπίπερο και το μαϊντανό.