Συνταγή για το πιο τέλειο banana bread που έχεις φάει ποτέ!

481

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο λαχταριστό banana bread.

Υλικά:

  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 85 γρ. μέλι
  • 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 7 γρ. μαγερική σόδα
  • 4 γρ. baking powder
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 5 γρ. κανέλα
  • 450 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. καρύδια (ελαφρώς σπασμένα στο μούλτι)
  • 70 γρ. σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή δύο μικρότερες.
  2. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και με το ‘φουέ’ χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, το αλάτι, τη βανιλίνη και την κανέλα.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά, πιέζοντας με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ χαμηλώνοντας τη ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Για μια μεγάλη φόρμα ψήνουμε για 55 – 60 λεπτά ενώ για 2 μικρότερες 5 λεπτά λιγότερο, μέχρι μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το κεντρικότερο σημείο. Το τελικό χρώμα του μπανανόψωμου βγαίνει αρκετά σκούρο.
  6. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει (αν αντέξουμε) για 1 ώρα.