Συνταγή: Κεφτεδάκια γαλοπούλας με φέτα

Υλικά

  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κολοκυθάκι σε κύβους
  • 300 γρ. κιμά γαλοπούλας για τα κεφτεδάκια
  • 1 πρέζα ξηρή ρίγανη
  • 1 πρέζα μαϊντανό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 20 γρ. φέτα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός

Παρασκευή

Αλατοπιπερώστε τον κιμά γαλοπούλας όσο επιθυμείτε, στην συνέχεια προσθέστε την πρέζα της ρίγανης, την πρέζα μαϊντανού και όποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας. Πλάστε για λίγα λεπτά, σχηματίστε το ανάλογο μέγεθος που επιθυμείτε και αφήστε τα να ξεκουραστούν.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και την πιπεριά  και αφήστε τα να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια ανεβάστε την έντασης του ματιού στο μέγιστο και ρίξτε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας. Τηγανίστε για 2 με 3 λεπτά και μην ξεχνάτε να τα γυρνάτε για να πάρουν χρώμα από παντού.

5 λεπτά πριν βγάλετε τα κεφτεδάκια τοποθετήστε στο σκεύος τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν βράση και να σιγοβράσουν μαζί με τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά σε χαμηλωμένη φωτιά.

Τέλος πασπαλίστε με άφθονη φέτα και μαϊντανό.