Σύντροφοι, μην σκοτώσετε τον κατά συρροή δολοφόνο σύντροφό σας

Γράφει η Αφροδίτη Παπακωνσταντίνου*.

 

Εκατοντάδες αριστεροί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα για να δηλώσουν αλληλεγγύη στον αμετανόητο, ιδεοληπτικό τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με το χυδαίο σύνθημα: «Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο.
Με τις παράνομες αξιώσεις, που αντιτίθενται στις αρχές του κράτους δικαίου, οι αυτοαποκαλούμενοι «επαναστάτες» επιδιώκουν να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα παρανομίας, αναρχίας και εν τέλει κοινωνικής αδικίας, αφού, κατά την «κρίση» τους, το δικό τους δίκιο είναι πιο δίκαιο από το δίκιο της υπόλοιπης πολιτείας.

Είναι μια καλή στιγμή για να γίνει κοινή μας συνείδηση ότι οι δημοκρατικές πολιτείες δεν υποχωρούν σε εκβιασμούς και παράνομες αξιώσεις. Και αυτοί που τις ενθαρρύνουν, πέρα από τις κοινωνικές αναταραχές, διαπράττουν ποινικό αδίκημα.

Ας φροντίσει η πολιτεία να καθρεφτίσει σε όλους αυτούς την απόλυτη ευθύνη των συνεπειών της κυτταρικής τους αναρχίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η χειραγώγηση του Κουφοντίνα, που αποσκοπεί στην ηρωοποίησή του, μέσα από τον θάνατο που τον κατευθύνουν να επιλέξει, ώστε να ταΐσουν έτσι το ιδεοληπτικό τους αφήγημα..

Σαν μικροί Κουφοντίνες δηλαδή, οι ινστρούχτορές του είναι έτοιμοι να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή, ακόμη κι αν αυτή ανήκει σε έναν σύντροφό τους.

Σύντροφοι, μην σκοτώσετε τον κατά συρροή δολοφόνο σύντροφό σας. Αφήστε τον να ζήσει!
Το κράτος δικαίου που απολαμβάνουμε του δίνει το δικαίωμα που ο ίδιος δεν έδωσε στα 11 αθώα θύματά του.

#Κουφοντινας
#koufontinas_hungerstrike
#antireport

*Αφροδίτη Παπακωνσταντίνου
Επικοινωνιολόγος