Συγκλονιστικός Πύρρος Δήμος για τη γυναίκα του Αναστασία που πέθανε από καρκίνο

 

 

 

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, ήταν ο Πύρρος Δήμας, το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος «λύγισε» στον «αέρα» της εκπομπής όταν η κουβέντα πήγε στη γυναίκα του, η οποία πέθανε πρόωρα πριν τρία χρόνια.

 

Ο σπουδαίος Ελληνας Ολυμπιονίκης (τρεις φορές «χρυσός» και μία φορά «χάλκινος») και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δάκρυσε όταν στην οθόνη του στούντιο προβλήθηκε απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω», στο οποίο μιλούσε για εκείνον η γυναίκα του, μερικά χρόνια πίσω.

 

«Η Αναστασία έπαιξε σε όλα τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Θεωρώ ότι μεγαλώσαμε μαζί και κάναμε πολλά πράγματα μαζί που άλλοι άνθρωποι δεν θα τα έκαναν ούτε σε τρεις ζωές. Μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά… Πολλά μου χάρισε…», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

 

Για την ασθένεια της γυναίκας του και το πόσο γενναία αντιμετώπισε τον καρκίνο είπε: «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν καταλάβαμε κιόλας. Τρέξαμε τόσο γρήγορα για να το αντιμετωπίσουμε που στο τέλος μαζευτήκαμε ξαφνικά στο σπίτι. Θυμάμαι όταν πήγαμε στο σπίτι μετά το χειρουργείο, σηκωνόταν το βράδυ, όταν κοιμόντουσαν τα παιδιά και έκλαιγε μόνη της. Την άφησα δυο, τρεις μέρες να το χωνέψει όλο αυτό. Κάποια στιγμή της λέω, “δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα που κάνεις. Είναι κακό. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου, δεν βοηθάς ούτε τα παιδιά ούτε και μένα”. “Θα πεθάνω” μου λέει. “Και ‘γω θα βγω αύριο στους δρόμους και μπορεί να τρακάρω με μια νταλίκα και να πεθάνω. Κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει”, απάντησα. Από εκείνη την ημέρα ήταν σε όλα μια μαχήτρια, έδωσε αγώνα με χαμόγελο. Αξιοπρεπέστατος αγώνας. Τι να πω… Δεν έχω λόγια».

 

«Σήμερα νομίζω ότι στο σπίτι που ζω, επειδή έχουμε πολλές στιγμές μαζί, θα βγει και θα μου πει “επ, μην αφήσεις το σακάκι εκεί! Μάζεψε τα παπούτσια”. Δεν μπορείς να καλύψεις τον ρόλο της μαμάς στα παιδιά, απλά είμαι τυχερός που είναι μεγάλα πια και μπορούν να στηρίξουν τον εαυτό τους. Συγχρόνως όμως στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, περάσαμε πολλά», υπογράμμισε, τέλος, ο μεγάλος παλαίμαχος αρσιβαρίστας, που έκανε ουκ ολίγες φορές περήφανη την Ελλάδα.