«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Ποιος ο ρόλος των στρατιωτικών – Έγινε άρση των κινητών τηλεφώνων

183
Αστυνομία

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τους δύο στρατιωτικούς και τους ρόλους που είχαν μέσα στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», και ελέγχεται εάν βρίσκονται πίσω από την προμήθεια των εκρηκτικών υλών για τις επιθέσεις.

Μέσα από την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Alpha, θα εντοπιστούν όλες οι επαφές και τα ραντεβού τους με τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο υπαξιωματικός Αεροπορίας είχε πρόσβαση σε αποθήκες εκρηκτικών και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι πίσω από τις τελευταίες του συναντήσεις με ποινικούς που είχαν σχέση με τον φερόμενο ως καθοδηγητή αλλά και με τον συγκατηγορούμενό του στον Στρατό Ξηράς κρύβεται η παράδοση της εκρηκτικής ύλης.

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται να παραδίδει ένα σακίδιο πλάτης, στην απολογία του όμως αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε. «Επικαλούμαι το δικαίωμα στη σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Ο πυροτεχνουργός του Στρατού, για τον οποίο βρέθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές, ίχνος DNA σε μονωτική ταινία στον φάκελο – βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις.

Πηγή: Law & Order