Συμβουλές ζωής από διάσημο γυμναστή του Χόλυγουντ- Ποια είναι η ιδανική άσκηση

322

 

 

 

Ο Χάρλεϊ Πάστερνακ είναι φημισμένος σύμβουλος διατροφής και προσωπικός γυμναστής σε πολλές διασημότητες όπως Αντέλ, Αρ. Γκράντε, και Μέγκαν Φοξ.

 

Η «στρατηγική» του μέσα από τα βιβλία του δεν είναι τα εξαντλητικά προγράμματα άσκησης και οι «δύσκολες» δίαιτες. Σε αποκλειστική συνέντευξη στο HELLO, αποκαλύπτει μυστικά για μία καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα όταν πρόκειται για το πρόγραμμα ευεξίας τους είναι «ο χρόνος»!

Η ιδανική άσκηση σύμφωνα με τον διάσημο γυμναστή

 

Για αυτό ο Χάρλεϊ Πάστερνακ προτείνει σαν την ιδανική άσκηση «το περπάτημα». Περπατάω για να πάρω τον πρωινό μου καφέ. Αν έχω να κάνω ένα τηλεφώνημα, το κάνω με το ακουστικό μου και συνεχίζω να περπατάω. Αν θέλω να δω κάποιο φίλο μου του προτείνω να πάμε μια βόλτα. Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να είσαι έξω για την βιταμίνη D και την ψυχική και σωματική σου υγεία».

 

Ο Πάστερνακ προτείνει 12.000 βήματα την ημέρα. «Αν κοιτάξετε τις δέκα πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και τη χαμηλότερη καρδιοπάθεια – έχουν δύο βασικά κοινά στοιχεία. Το ένα είναι ότι περπατούν περίπου 11.000 βήματα την ημέρα, όταν ο μέσος όρος για τους Αμερικανούς είναι 4.000 βήματα.

 

 

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι βάζουν λίγη ζάχαρη στη διατροφή τους χωρίς να μειώνουν την ποσότητα του φαγητού ή δεν επιλέγουν τροφές με λιγότερες θερμίδες. Οι Αμερικανοί λαμβάνουν το 60% της ημερήσιας ζάχαρης πριν από τις 10 το πρωί.»

 

Μιλώντας από το σπίτι του στο Λος Άντζελες, ο Χάρλεϊ Πάστερνακ προτείνει μία άσκηση χωρίς να βάζουμε χρόνο κατά την προπόνηση. «Θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική άσκηση ανά ημέρα, ή ανά εβδομάδα. Αυτό μπορεί να διαρκεί μόλις δέκα λεπτά, εστιάζοντας σε ένα διαφορετικό μέρος του σώματος ανά ημέρα. Δεν χρειάζεται πολύς χώρος».

 

O Χάρλεϊ Πάστερνακ προτείνει σαν την ιδανική άσκηση «το περπάτημα»

 

Στην ερώτηση για ένα καλό πρωινό γευμα απαντά: «Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου με υγιεινούς χυμούς που περιέχουν κάποιο είδος πρωτεΐνης, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά με την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μου αρέσουν τα μούρα τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, το ελληνικό γιαούρτι ή ισλανδικού τύπου επειδή είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, και χαμηλής σε ζάχαρη.

 

Τελειώνοντας ο Χάρλεϊ Πάστερνακ τονίζει: «επικεντρωθείτε σε αυτό που πρέπει να τρώτε και όχι σε αυτό που δεν πρέπει. Και όταν πέφτετε για ύπνο ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: Περπάτησα 12.000 βήματα; Έφαγα καλά; Κοιμήθηκα καλά χθες το βράδυ; Πόσες ώρες δεν χρησιμοποίησα το τηλέφωνό μου;».