Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες και βασανίζει μετανάστες»

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδος, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία, και εκπρόσωπος Τύπου, Ομέρ Τσελίκ, επαναφέροντας κατηγορίες και fake news για υποτιθέμενη κακομεταχείρισή μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

«Η Τουρκία σηκώνει το βάρος όλου του κόσμου. Σκεφτείτε πόσο ντροπή θα ήταν αν πέθαιναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκεί. Στη Μεσόγειο, το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες, τους εγκαταλείπει στον θάνατο και τους βασανίζει. Τώρα η Ελλάδα θα ζήσει με αυτή τη ντροπή για μια ζωή» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο protothema.gr, σχολιάζοντας αντιδράσεις στην Τουρκία για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε την παραγωγή πολιτικής με τον ρατσισμό. Δυστυχώς, κάποια κόμματα είναι ρατσιστικά. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν εδώ για πάντα. Μόλις εκλείψει  ο φόβος του θανάτου στο περιβάλλον, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις χώρες τους» δήλωσε, καταλήγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η πληθυσμιακή δομή αυτού του τόπου. Στο τέλος θα επιστρέψουν στις χώρες τους».

Ο Τσελίκ προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις, στη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση του Παραρτήματος Νεολαίας του AKP στην Κωνσταντινούπολη.