Σύνοδος MED9: Μητσοτάκης, Μακρόν, Ντράγκι και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες συζητάνε για ασφάλεια, κλιματική αλλαγή και μεταναστευτικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, MED9,Σχετικά άρθρα

Στην Αθήνα σήμερα η Σύνοδος Κορυφής MED9 – Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ και Φον ντερ Λάιεν
17.09, 07:36

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Med9 – Τι θα συζητηθεί στην κρίσιμη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα
16.09, 23:00

«Απόβαση» ηγετών της Ε.Ε. στην Αθήνα – Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ έρχονται την Παρασκευή για τη συνάντηση των EuroMed7
15.09, 08:21
που «φιλοξενεί» σήμερα η χώρα μας, με την Αθήνα να έχει μετατρέπεται σε «φρούριο» με την άφιξη σημαντικών πολιτικών προσώπων. Πρόκειται πλέον για το MED9, καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Στην ατζέντα της Συνόδου που αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική βαρύτητα, βρίσκονται οι προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως η απειλή κύματος μεταναστευτικών ροών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ήδη οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν από χθες, καθώς ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο σπίτι του.

Μεσόγειος, μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του τετ α τετ Μητσοτάκη – Ντράγκι

Με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της EUMED, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δίνοντας έμφαση στη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.