Συνομιλίες Τζόνσον, Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι το απόγευμα για την Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες σήμερα το απόγευμα με θέμα την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας καθώς και την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ιαπωνίας, κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται, από την πλευρά του, το πρακτορείο Reuters.

«Πόλεμος φθοράς»
Νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Βρετανίας ενημέρωσε τον Τζόνσον και τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης για την εκτίμηση του Λονδίνου αναφορικά με την κατάσταση στην υπό πολιορκία χώρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος. Μεταφέροντας την αξιολόγηση του αξιωματούχου, ο εκπρόσωπος είπες στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Η επόμενη φάση του πολέμου είναι πιθανόν ένας πόλεμος φθοράς που ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες. Η Ρωσία θα στοχεύσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του αριθμού των στρατιωτών της, ωστόσο η Ουκρανία έχει ήδη δείξει ότι αυτό είναι απίθανο να είναι καθοριστικό από μόνο του».

Ανάλογη εκτίμηση είχε διαρρεύσει από την πλευρά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και μερικές ημέρες νωρίτερα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Ρωσία δεν έχει αντλήσει διδάγματα από προηγούμενες αποτυχίες στη βόρεια Ουκρανία», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.