Συνταγή: Κέικ πορτοκάλι

1291

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Είναι από τις συνταγές για κέικ που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε!

Υλικά (μερίδες 12)
300 γραµμ. αλεύρι που φουσκώνει
2 πρέζες αλάτι
200 γραµμ. βούτυρο μαλακό
250 γραµμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
4 αυγά
Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
100 γραµμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
140 γραµμ. ξινόγαλο ή γιαούρτι 2% 50 γραμμ. καλαμποκέλαιο
Λίγο βούτυρο μαλακό και λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο argiro.gr