Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών προκάλεσαν δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε ορίζοντα του πολιτικού φάσματος. Η ΝΔ με 40,8% εγκαθίδρυσε την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στο πολιτικό στερέωμα, και πιθανότατα θα δρέψει τις δάφνες σε επαναληπτικές εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής ώστε να έχει το μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών κυβερνόντος κόμματος στην μεταπολίτευση. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο κόσμος έδειξε ότι αισθάνεται άνετα με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, και πως δεν επιθυμεί παλινωδίες με την καταστροφική και προδοτική αριστερά που χάρισε την Μακεδονία μας στα Σκόπια και κυβέρνησε από το 2015 έως το 2019. Ο Σύριζα υπέστη συντριπτική ήττα συγκεντρώνοντας μόλις 20%, και προφανώς θα σημάνει εξελίξεις για την αρχηγία του κόμματος με παραίτηση Τσίπρα, όπως έχω προβλέψει πολλές φορές σε παλαιότερα άρθρα μου. Ο «φόβος για τον Μητσοτάκη» που προσπάθησε να πουλήσει δεν πέρασε στο εκλογικό κοινό, και επίσης δεν κατάφερε να εμπνεύσει με κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το στοίχημα να έχει διψήφιο ποσοστό, και σε περίπτωση που στον Σύριζα σημάνουν αλλαγές στην αρχηγία και προκληθεί εσωστρέφεια όπως είναι αναμενόμενο μετά από τέτοια επώδυνη ήττα, τότε ο Ανδρουλάκης θα ωφεληθεί ακόμα περισσότερο. Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου συγκέντρωσε 4,5%, ένα αξιοπρεπές ποσοστό, αλλά θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα δεδομένου του αποκλεισμού Κασιδιάρη. Ο Τζήμερος με ελάχιστο ποσοστό 0,8% είχε τεράστια εκλογική αποτυχία που προκάλεσε και την παραίτησή του. Η ΜεΡΑ25 με μόλις 2,6% έμεινε εκτός βουλής γεγονός που με χαροποιεί αφού οι woke και εθνομηδενιστικές θέσεις της άκρας αριστεράς αποκλείστηκαν.

Μεγάλη έκπληξη το χριστιανικό κόμμα της Νίκης που με 2,92% έφτασε πολύ κοντά στο όριο εισόδου στην Βουλή, και ενδέχεται να το καταφέρει σε πιθανές δεύτερες εντολές. Μαζί με τον Βελόπουλο, θα υπάρχουν πιθανότατα δύο πατριωτικά και συντηρητικά κόμματα στην Βουλή μας, γεγονός που σημαίνει πολλά. Η Κωνσταντοπούλου ωφελήθηκε από την ιδιαίτερα περίεργη τακτική εθνικιστών να στηρίξουν το κόμμα της παρόλο ανήκει στην άκρα αριστερά και το απαρτίζουν στελέχη που θα ήθελαν να δουν πατριώτες στην «πηγάδα» όπως συχνά αναφέρουν. Απορώ ειλικρινά πως πατριώτης Έλληνας ψήφισε αυτό το κόμμα.

Για το τέλος άφησα την πλήρης αποτυχία των δημοσκοπήσεων και των exit polls που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τις εταιρίες που τις πραγματοποίησαν. Εύχομαι ισχυρή παρουσία της πατριωτικής δεξιάς στην Βουλή που θα κυβερνήσει, και αποδυνάμωση κάθε αριστερόστροφου και ανθελληνικού κόμματος.

 

 

 

*Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1974, είναι έγγαμος, με τρία παιδιά.

Είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών

Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον Χρηματιστηριακό-Τραπεζικό χώρο ως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων.

twitter: @kritikopoulos