ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν μαζικά 100 στελέχη της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας – Διαλυτική η κατάσταση στο κόμμα

2137
ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 100 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από το κόμμα, κάνοντας λόγο για «ακραίο τοξικό περιβάλλον» που καταπιέζει τις διαφορετικές απόψεις και δημιουργεί «εσωτερικούς εχθρούς» και «υπονομευτές».

Την ανακοίνωση υπογράφουν εννέα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε Συντονιστές μεγάλων Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πολλά μέλη Συντονιστικών Επιτροπών αλλά και μέλη με ουσιαστική συμμετοχή στην λειτουργία του, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί τη δημοκρατική εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποχωρήσαμε αμέσως, παρόλο που οι ενδείξεις που είχαμε από την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρική εκλογή δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές. Οι πολιτικές μας διαφωνίες όμως, τόσο με τον ίδιο αλλά και την ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει, είναι υπαρκτές και αναφέρθηκαν παραπάνω. Εξελέγη ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά μάλλον οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε δημοσκοπική, πολιτική και αξιακή κατάρρευση», σημειώνουν.

Από τις 100 υπογραφές αποχώρησης οι 82 είναι δημόσια κατατεθειμένες ενώ οι υπόλοιπες 18 κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στα αρμόδια Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (και του i-SYRIZA).