ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείει εκλογές τον χειμώνα

ΣΥΡΙΖΑ

Τις εκλογές μέσα στον χειμώνα δεν τις αποκλείουν στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό καθημερινά πλέον ο Αλέξης Τσίπρας «σηκώνει το γάντι» που του πετάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι πρόσφατες, άλλωστε, οι μνήμες που έχουν στο κόμμα από τις κάλπες που στήθηκαν ανάλογη εποχή, τον Ιανουάριο του 2015, και ήταν οι πρώτες νικηφόρες για την Κουμουνδούρου. Υπάρχουν στελέχη που πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω και τονίζουν πως οι νέοι που ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι το δυναμικό του κοινό, δεν θα έχουν πρόβλημα μετακινήσεων ώστε να δίνουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις στη μετα-πανδημική εποχή. Ακόμη και μέσα στο κρύο, δηλαδή, το κόμμα θα προχωρήσει κανονικά τους σχεδιασμούς του. Αυτό δεν σημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα απευθυνθεί στις μεγαλύτερες ηλικίες και ειδικά τους συνταξιούχους.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζεται να τρέξει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», τόνισε: «Δεν έχω δει ποτέ ξανά, δεν ξέρω εάν έχετε δει εσείς, πρωθυπουργό να αρνείται να πάει στη Βουλή να απαντήσει θεσμικά στα ερωτήματα του αρχηγού της αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα να περιφέρεται σε προστατευμένες κομματικές εκδηλώσεις και να λέει “μυρίζω εκλογές”. Μα, με συγχωρείτε, ο πρωθυπουργός δεν “μυρίζει” τις εκλογές, τις προκηρύσσει. Εάν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Και νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για τη δημοκρατία και για την οικονομία και για τον τόπο».

Η Πολιτική Γραμματεία

Αυτό που επιθυμεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλό κλίμα που υπάρχει στο κόμμα να διατηρηθεί. Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση εκτιμάται πως έχουν συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις στην Κουμουνδούρου με στόχο την επαναφορά στην εξουσία.

Επιδιώκουν να στριμώξουν το Μαξίμου στα θέματα της ακρίβειας, των παρακολουθήσεων και της διαφθοράς. Με αυτό το σκεπτικό ο Αλέξης Τσίπρας εντατικοποιεί και τις συγκλήσεις των οργάνων. Σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσει όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στις οποίες θα πρέπει να εστιάσει το κόμμα το επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως να γίνει μια πρώτη κουβέντα για τα ψηφοδέλτια, τα οποία αναμένεται να «κλειδώσουν» σε νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.