ΣΥΡΙΖΑ για Πιτσιόρλα: “Αντιπερισπασμός που αποδεικνύει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη”

ΣΥΡΙΖΑ

Να αποχαρακτηριστούν εδώ και τώρα όλα τα έγγραφα των παρακολουθήσεων του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και του δικηγόρου και πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Σπύρου Σαγιά, αλλά και για την υπόθεση Ανδρουλάκη, ζητάει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για απόπειρα «αντιπερισπασμού που αποδεικνύει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη».

Η περίπτωση της παρακολούθησης των δύο πρώην στελεχών των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι καινούργια. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες πήρε νέες διαστάσεις (ανασύρθηκε για την ακρίβεια) εξαιτίας των αποκαλύψεων για την επισύνδεση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σήμερα, όμως, η εφημερίδα Τα Νέα ασχολήθηκε εκτενώς με την υπόθεση, έχοντας, μάλιστα, ως βασικό χτύπημα στην πρώτη σελίδα συνέντευξη του Στ.Πιτσιόρλα και τίτλο «Αλέξη, γιατί με παρακολουθούσες».

Όπως είναι λογικό, η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου, που θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος» και η οποία «αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης».

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα της παρακολούθησης των δύο στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -η οποία ξεκίνησε το 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου-, αλλά και για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος, αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αφορά στην υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου – περιοχές NATURA.

Η υπόθεση διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ. Κι αυτό, επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το νησί Οξυά υπόκειται σε καθεστώς παραμεθορίου όπου απαγορεύεται η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο. Η έρευνα ξεκίνησε από τη περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τα δε σχετικά πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ για την εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την αποστολή τους διέρρευσαν και αυτολεξεί έχουν δημοσιευτεί στο τύπο εδώ και δυο χρόνια.

Σήμερα ξαφνικά σερβίρονται ξαναζεσταμένα ως δήθεν νέες αποκαλύψεις που δήθεν κάποιους εκπλήσσουν, ενώ δυο χρόνια τώρα ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί από τη περίοδο διακυβέρνησής του.

Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνα του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Και ουδεμία πολιτική παρέμβαση υπήρξε για να ματαιωθούν ή να κουκουλωθούν σε εξέλιξη έρευνες, που όλες άλλωστε δια της νόμιμης οδού, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, από τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο για τη δίκη σας;

Αν ναι, σας προκαλούμε να ζητήσετε αύριο κιόλας:

1) Από τον Διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στο νησί Οξυά και στο «ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Το ίδιο όμως να πράξει και για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

2) Να διαβιβασθούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται.

Ιδού η Ρόδος…