ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έσκισε και ξαναγράφει την ομιλία του έπειτα από πρωτοφανές άδειασμα Τσίπρα

4564

Για αντιθεσμική συμπεριφορά κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν 2 ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός να παρεμβαίνει, ζητώντας από τον αρχηγό του κόμματος «να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του». Για το λόγο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει από την αρχή την ομιλία του προκειμένου να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη  με δήλωσή του ρίχνοντας στα… σχοινιά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρχει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Παράλληλα ζητά να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Περιγράφει ένα διαλυμένο κόμμα επιρρίπτοντας ευθύνες και στον κ. Κασσελάκη και στην εσωκομματική του αντιπολίτευση αλλά και σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει ότι αν ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει πάλι εκλογές τότε η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη.

Αναφορικά με τον δικό του ρόλο επεσήμανε: Η ιστορία, ο λαός και η προοδευτική παράταξη με τίμησαν και με το παραπάνω. Η μόνη μου φιλοδοξία σήμερα είναι να αγωνίζομαι στο πεδίο των ιδεών, για να ξαναγίνει η προοδευτική παράταξη ελπίδα για το λαό και την κοινωνία. Και να αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη να λέω με τόλμη αυτά που πιστεύω.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Στις 29 Ιούνη, μετά την εκλογική ήττα, πήρα μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει ένα νέο κύμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ήθελα με τη στάση μου να προκαλέσω ένα ηλεκτροσόκ ανάταξης στον κλονισμένο οργανισμό του κόμματος, που βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη σε εύρος ήττα, ώστε να συνέλθει σύντομα.

Να ανανεωθεί, να αναστηλωθεί, να ανακάμψει και να οδηγηθεί ξανά και γρήγορα σε τροχιά αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης και κυβερνητικής διεκδίκησης.