ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος – Πληροφορίες ότι γίνεται βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου

2925
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας (14/03) ο Όθωνας Ηλιόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του, από το αξίωμα του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε θίξει το σενάριο της παραίτησης κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, όπου ανέφερε πως ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «από την ημέρα της ορκωμοσίας μου αλλά ακόμη και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελώ υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον Τύπο, κάποιον από τους βουλευτές Επικρατείας να παραιτηθεί».

«Το δικό μου σύστημα είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μία κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι.

Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατώ, τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός, συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε επισημάνει ο Όθων Ηλιόπουλος.

Πηγή: Newsbomb.gr