
Ο Κώστας Ανεστίδης, επικεφαλής του μπλόκου των Μαλγάρων, σχολίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας αιχμές για την σύσκεψη.
Μάλιστα την χαρακτήρισε σύσκεψη «οικογενειοκρατίας» της Νέας Δημοκρατίας.
Δήλωσε ακόμη ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη αγροτών, ώστε να καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.
Ο Ανεστίδης άφησε αιχμές για τη σύσκεψη
«Όπως βλέπετε αυτοί χώρεσαν μέσα οι 25, εμείς δεν χωρούσαμε. Για τα αιγοπρόβατα δε συζήτησαν, θα κάνουν άλλη συζήτηση την άλλη εβδομάδα. Τώρα εμείς το προχωρήσαμε γι’αυτο είπαμε 25 και 10 ξεχωριστά κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι αλιείες», είπε και πρόσθεσε:
«Ήθελαν να κάνουν μια σύσκεψη, μια μεγάλη οικογενειοκρατία της Νέας Δημοκρατίας. Και το απέδειξαν. Τα σχόλια όσον αφορά για τις υποσχέσεις, θα δούμε, γέμισαν υποσχέσεις, να δούμε τελικά θα φύγουν απ τους δρόμους η θα πουν αύριο στα μπλόκα τους θα φύγουμε, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα, αναμένουμε και θα δούμε.
Εμείς ζητάμε διάλογο με την κυβέρνηση, όταν το θελήσει αυτη είμαστε εδώ και θα πάμε. Για το πετρέλαιο καταρχήν δε διευκρίνισε αν θα είναι αφορολόγητο ή όχι. Γιατί οι ψαράδες -σήμερα είχαμε σύσκεψη μαζί τους- το παίρνουν 52 λεπτα το λίτρο όπως οι εφοπλιστές. Auτη είναι η κανονική αποφορολόγηση που λέμε, θα το δούμε από κοντά.
Εμείς ήδη κλιμακώσουμε όπως σήμερα τα περισσότερα μπλόκα, Έβρος, Κήποι, Ορμένιο, Σέρρες, η Εξοχή, Εύζωνες, κι αύριο θα κάνουμε σύσκεψη, ξανά για να πάρουμε αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και εξέλιξη», δήλωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

















































