Τα “Χρυσά Βατόμουρα” ανακάλεσαν την υποψηφιότητα του Μπρους Γουίλις μετά τη διάγνωση της ασθένειάς του

Μια μέρα μετά την αποκάλυψη της οικογένειας του Μπρους Γουίλις ότι ο ηθοποιός διαγνώστηκε με αφασία, οι διοργανωτές των «Χρυσών Βατόμουρων» ανακάλεσαν την πρόσφατη υποψηφιότητα του σταρ που φέτος διεκδικούσε βραβεία. Η διοργάνωση βραβεύει τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς.

Πέρα όμως από τον Γουίλις, τα Razzies – όπως ονομάζονται τα «Χρυσά Βατόμουρα» – παίρνουν πίσω και την υποψηφιότητα της Σέλεϊ Ντιβάλ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Shining» («Η Λάμψη»), η οποία προτάθηκε για το πρώτο της «Χρυσό Βατόμουρο» 42 χρόνια πριν.

Η φετινή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο – μια μέρα πριν τα Όσκαρ, συμπεριλάμβανε μια ειδική κατηγορία μόνο για τον Γουίλις. Αυτή ονομαζόταν «Χειρότερη Ερμηνεία από τον Μπρους Γουίλις σε ταινία του 2021», τονίζοντας τις οκτώ ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε πέρυσι. Κέρδισε για την ερμηνεία του στο φιλμ «Cosmic Sin».

Μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, η οικογένεια του 67χρονου ηθοποιού ανακοίνωσε την κατάσταση της υγείας του, μια διαταραχή που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη και επηρεάζει τις γνωστικές και επικοινωνιακές ικανότητες ενός ανθρώπου.

Οι διοργανωτές δήλωσαν στον ιστότοπο IndieWire ότι εξέταζαν επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκρίνονταν στην είδηση της διάγνωστης του Γουίλις. Το πρωί της Πέμπτης, οι συνιδρυτές Τζον Μπ. Γουίλσον και Μο Μέρφι αποκάλυψαν την απόφασή τους στην παρακάτω δήλωση:

«Μετά από πολλή σκέψη και ενδιαφέρον, τα Razzies αποφάσισαν να ανακαλέσουν το βραβείο που δόθηκε στον Μπρους Γουίλις, λόγω της πρόσφατα ανακοινωθείσας διάγνωση.

Αν η ιατρική κατάσταση κάποιου αποτελεί παράγοντα στη λήψη αποφάσεων ή και την απόδοσή του, αναγνωρίζουμε ότι δεν αρμόζει να του δώσουμε Razzie.

Όπως αναφέραμε πρόσφατα σε συνέντευξη στον ιστότοπο Vulture, το ίδιο ισχύει και για την Σέλεϊ Ντιβάλ από τη “Λάμψη”. Έχουμε ανακαλύψει από τότε ότι η ερμηνεία της επηρεάστηκε από τη συμπεριφορά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε εκείνη κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ακυρώσουμε αυτή την υποψηφιότητα».

Με πληροφορίες από το IndieWire