Μία υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, κατάλληλη και για του Αγίου Βαλεντίνου.
Συστατικά
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
500 γρ. βάση για γλυκιές τάρτες, ψημένη
330 γρ. σαντιγί
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
κας-κας καρδούλες
ζαχαρωτά
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Έχουμε έτοιμη ψημένη βάση για τάρτες μέσα σε φόρμα 28 εκ. και βάζουμε τη γέμιση.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χρωματίζουμε εσωτερικά μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το κόκκινο χρώμα και βάζουμε μέσα τη σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τάρτα μας και σερβίρουμε με ζαχαρωτά και κας κας.