Τάρτα cheesecake από τον Άκη Πετρετζίκη

936

Μία υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, κατάλληλη και για του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Συστατικά

Για τη γέμιση

250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

500 γρ. βάση για γλυκιές τάρτες, ψημένη
330 γρ. σαντιγί
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα

κας-κας καρδούλες
ζαχαρωτά

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Έχουμε έτοιμη ψημένη βάση για τάρτες μέσα σε φόρμα 28 εκ. και βάζουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χρωματίζουμε εσωτερικά μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το κόκκινο χρώμα και βάζουμε μέσα τη σαντιγί.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τάρτα μας και σερβίρουμε με ζαχαρωτά και κας κας.