Τατζικιστάν: Απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν χιτζάμπ – Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 96% του πληθυσμού

270

Το Τατζικιστάν, μια μουσουλμανική χώρα κατά 96%, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στις γυναίκες να φορούν χιτζάμπ. Τα παιδιά θα απαγορεύεται επίσης να συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Ισλαμικού Eid, βάσει νέου νόμου.

Η Άνω Βουλή του Τατζικιστάν ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει τα «ενδύματα εξωγήινων» που θα απαγορεύσει επίσημα τη φθορά, την εισαγωγή, την πώληση και τη διαφήμιση «ενδυμάτων ξένων προς την κουλτούρα του Τατζικιστάν».

Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως από αξιωματούχους για να περιγράψει τα ισλαμικά ρούχα και τα χιτζάμπ, με αξιωματούχους που συσχετίζουν τα ρούχα με «ισλαμικούς εξτρεμιστές».

Επιπλέον, το νομοσχέδιο απαγορεύει στα παιδιά να συμμετέχουν σε εορτασμούς για τις ισλαμικές γιορτές του Eid. Τα άτομα που αρνούνται να ακολουθήσουν τον νέο νόμο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 740 $, ενώ σε νομικά πρόσωπα ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο έως και 5.400 $.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι θρησκευτικές αρχές θα μπορούσαν να υποστούν ακόμη υψηλότερα πρόστιμα έως και 5.060 $, εάν κριθούν ένοχοι για παραβίαση του νόμου «παραδόσεις και γιορτές».

Πηγή: Radio Free Europe