Τετάρτη 08.07.2020

H Ελλάδα ξανά στο «ραντάρ» των διεθνών επενδυτών

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του σε ξένους επενδυτές, στο Λονδίνο, θα εξηγήσει τι πραγματοποιήθηκε  τους δυο πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και, κυρίως, τα βήματα της Ελλάδας για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Άλλωστε αυτό που έχει ανάγκη το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο, είναι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα Ηedge Funds, οι οποίοι προκαλούν αναταράξεις με τις «άτσαλες» αποχωρήσεις τους.

Γνωρίζοντας, όμως, ότι ο τελικός στόχος της Ελλάδας και των τραπεζών είναι το Investment Grade, οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς είναι διαφορετικές – αν και αυτό που μετρά στην παρούσα φάση είναι η μη ανάληψη ρίσκου από τους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα εξαιτίας της αβέβαιης έκβασης των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας τον Οκτώβριο.

Βεβαίως, οι ξένοι επενδυτές από την πλευρά τους θέλουν να δουν και την ανάπτυξη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, με νέες εισαγωγές εταιρειών, ομολογιακές εκδόσεις και φυσικά συγχωνεύσεις εταιρειών. Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται για τους ξένους και η ανάπτυξη της τοπικής ελληνικής αγοράς με την μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών.

Τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει (μείωση φόρων στα μερίσματα) πρέπει να επεκταθούν με νέα κίνητρα τόσο στο Χρηματιστήριο, όσο και στα Αμοιβαία Κεφάλαια.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν κλείσει ήδη 560 συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαχειριστές κεφαλαίων προκειμένου να ενημερωθούν για τα σχέδια των εταιρειών, τραπεζών.

Στο διήμερο συνέδριο συμμετέχουν οι εξής 31 εισηγμένες εταιρείες: οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ΑΔΜΗΕ, Aegean, EΧΑΕ, Autohellas, Cenergy, Ελλακτωρ, Elvalhalcor, Φουρλής, ΓΕΚ – Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Ιντραλότ, Κρι- κρι, Lamda, ΜLS, Μότορ Όιλ, Μυτιληναίος, Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, Τιτάν, Βιοχάλκο. Πλαστικά Θράκης.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.