Τετάρτη 03.06.2020

Νέα περιοριστικά μέτρα των ΗΠΑ στην Κούβα

Την επιβολή νέων οικονομικών περιορισμών στην Κούβα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, τα νέα αμερικανικά μέτρα αφορούν τον αποκλεισμό της Αβάνας από την εκμίσθωση και ενοικίαση εμπορικών αεροσκαφών, κάτι το οποίο αναμένεται να πλήξει την αυξανόμενη τουριστική αγορά της αμερικανικής χώρας.

«Η δράση αυτή στέλνει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας, το οποίο πρέπει να σταματήσει αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά εντός και εκτός Κούβας» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Και πρόσθεσε: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δρα εναντίον του κουβανικού καθεστώτος, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει τον κουβανικό λαό και τον στόχο για ελευθερία και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ καταδίκασε τα αμερικανικά μέτρα και έκανε λόγο για «ηθική χρεοκοπία μιας διεθνώς απομονωμένης πολιτικής που προωθεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει μία σειρά μέτρων για την άρση της συμφωνίας Ουάσιγκτον – Αβάνας, η οποία είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Ομπάμα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.