Τετάρτη 08.07.2020

Η Google ενεργοποιεί την αυτόματη διαγραφή δεδομένων

Το ιστορικό παρακολούθησης στο YouTube θα διαγράφεται μετά από 36 μήνες

Η Google ανακοίνωσε πως υπάρχει αυτόματη ρύθμιση για διαγραφή των δεδομένων τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης. Αλλάζει τις αυτόματες ρυθμίσεις στις υπηρεσίας της και θα διαγράφει αυτόματα κάποια από τα δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες.

Έτσι, ορισμένες δραστηριότητες ενός χρήστη στο Ίντερνετ, όπως το ιστορικό των σελίδων που έχει επισκεφθεί  θα σβήνονται μετά από 18 μήνες.

Το ιστορικό παρακολούθησης στο YouTube θα διαγράφεται μετά από 36 μήνες.

Τα άτομα που έχουν επιλέξει να αποθηκεύσουν το ιστορικό τοποθεσίας τους, δηλαδή όπου έχουν βρεθεί με το τηλέφωνό τους, θα προεπιλέγουν επίσης εάν επιθυμούν να διαγραφεί αυτόματα μετά από 18 μήνες. 

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο η Google είχε κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει υπερβολικά πολλά δεδομένα των χρηστών της και ότι εντόπιζε την τοποθεσία των χρηστών ακόμη κι αν εκείνοι είχαν απενεργοποιημένη την επιλογή για το Ιστορικό Τοποθεσίας. 

Για να αποτραπεί αυτό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα έπρεπε οι χρήστες να ψάξουν και να απενεργοποιήσουν την επιλογή “Δραστηριότητα web και εφαρμογής”.  

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες που συλλέγουν δεδομένα βρίσκονται υπό διεξοδικό έλεγχο για τις πρακτικές τους.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως στελέχη του αμερικανικό υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να συναντηθούν άμεσα με πολιτειακούς εισαγγελείς για να συζητήσουν το σχέδιο τους να τιμωρήσουν τη Google για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις μηχανές αναζήτησης.

Η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για να παράγει προσωποποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως βέβαια και για στοχευμένη κατανομή της διαφήμισης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως επέλεξε να καταγράφει τα δεδομένα του YouTube για περισσότερο χρόνο, καθώς αυτό θα βοηθήσει σε πράγματα, όπως οι προτάσεις για μουσικές επιλογές.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις αυτόματης διαγραφής δεν ισχύουν για υπηρεσίες, όπως το Gmail και το Google Photos, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση προσωπικού περιεχομένου.

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.