Κυριακή 15.12.2019

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οι μακροχρόνια άνεργοι

Τις βαθιές πληγές που επέφερε η κρίση στην αγορά εργασίας της Ελλάδας καταδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Παρά την σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας το τελευταίο έτος ο αριθμός των μακροχρόνια άνεργων παραμένει κοντά στο μισό εκατομμύριο, που σημαίνει ότι υπάρχει σταθερά ένας μεγάλος όγκος ανθρώπων που θα δυσκολευτεί πολύ να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που αναζητούν εργασία επί τουλάχιστον 12 μήνες ήταν περισσότεροι από 479.500 τον Νοέμβριο, έναντι περίπου 495.000 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι μακροχρόνια χωρίς δουλειά, με συνέπεια την απώλεια δεξιοτήτων.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο το σύνολο των εγγεγραμμένων άνεργων αυξήθηκε κατά 6,42% και άγγιξε τις 900.000, γεγονός που αντικατοπτρίζει το αρνητικό ισοζύγιο στην δημιουργία θέσεων εργασίας που κατέγραψε τον Νοέμβριο η «ΕΡΓΑΝΗ».

Η απότομη αύξηση των ανέργων αποτυπώθηκε και στον αριθμό των επιδοτούμενων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 47% μέσα σε έναν μήνα.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ ανήλθαν σε περισσότερα από 151.000 άτομα τον Νοέμβριο, έναντι περίπου 104.600 τον Οκτώβριο.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.