Τέμπη: Τεχνικούς συμβούλους διορίζουν οικογένειες των θυμάτων

Ιδιώτες τεχνικούς συμβούλους διορίζουν οικογένειες των θυμάτων, με πρωτοβουλία κυρίως του δικηγόρου Θεσσαλονίκης Αντώνη Ψαρόπουλου, ο οποίος έχασε την κόρη του, την 20χρονη Μάρθη, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Ψαρόπουλος αναφέρει ότι «κάποιες οικογένειες θυμάτων, συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στην βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρόμου. Οι Τεχνικοί Σύμβουλοι που διορίσαμε, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν σχηματίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης η οποία ξεκίνησε ήδη να εργάζεται. Με στόχο να προκύψει μια κατά το δυνατόν πληρέστερη και αντικειμενικότερη εικόνα που θα συμβάλει στον εντοπισμό των συστημικών αδυναμιών που χρήζουν αναθεώρησης».

Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο κ. Ψαρόπουλος είχε τονίσει ότι «δεν θα μείνουμε μόνο στο πώς έγινε το δυστύχημα. Αναλογικά οι περισσότεροι επιβάτες πέθαναν από τη φωτιά. Θα ήθελα μέσα από την έρευνα να διαπιστωθεί από πού προκλήθηκε η φωτιά και η έκτασή της».