Τεντώνει το σχοινί ο Ράμα με τη δίκη παρωδία για Μπελέρη

133

Χθες το Εφετείο, στο οποίο συμμετείχαν διορισμένοι από την κυβέρνηση Ράμα, δικαστές, σε μια δίκη παρωδία, επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Φρέντη Μπελέρη (ο οποίος θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο του Στρασβούργου) , καταδικάζοντάς τον και σε δεύτερο βαθμό με την ποινή 24 μηνών. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο Μπελέρης θα παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Φρέντης Μπελέρης καταδικάστηκε τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό για ενεργητική δωροδοκία, με την απόφαση του Εφετείου να μην επιτρέπει να μεταβεί στο Στρασβούργο τον Ιούλιο για την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτή. Και αυτό, όταν όλοι πίστευαν ότι ο Ράμα, αν μη τι άλλο, δεν θα συνέχιζε να πάει την υπόθεση στα άκρα.

Από τη μεριά του ο Φρέντης Μπελέρης σε γραπτή του δήλωση τόνισε ότι: «Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό. Ενα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ.

Εχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα». Και ο ερυρωβουλευτής της Ν.Δ. κατέληξε, λέγοντας: «Με την καταδίκη μου, ο Εντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής. Δυστυχώς, όμως, για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή -χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού- εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. Οσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Πηγή: Eleftherostypos.GR