Θάνατοι τριών παιδιών: Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα – Καταθέτουν γιατροί

231

Το θρίλερ γύρω από το θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη της Πάτρας προκειμένου να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές της περιοχής ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, οι συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης. Όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, έχει γίνει λόγος και για τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα της μητέρας με τα προβλήματα της Τζωρτζίνας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη χρονική απόκλιση από την ώρα που ξεκινούσε το περιστατικό, σε σχέση με την ώρα που ξεκινούσε η καταγραφή του.

Όσον αφορά το βίντεο με την Τζωρτζίνα που κατέγραψε η μητέρα των τριών παιδιών, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ξεκινάει με το οξυγόνο να είναι περίπου στο 90 και να πέφτει σταδιακά. Το βίντεο πρέπει να είναι γύρω στα 8 λεπτά. Από τη στιγμή που ξεκινάει το βίντεο η Ρούλα φωνάζει τους γιατρούς και δεν απαντάει κάποιος. Στη συνέχεια πατάει συνεχόμενα το κουμπί. Σχεδόν 1 – 2 λεπτά αργότερα έρχεται μία νοσηλεύτρια και αναφέρει πως οι γιατροί είναι σε μία ενημέρωση. Η Ρούλα φωνάζει συνεχώς τους γιατρούς και συνέχιζε να καταγράφει ενώ έβαλε και τη μάσκα οξυγόνου στο παιδί.

«Να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, με ανάρτησή του στο Facebook κοινοποιεί ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

«Διαβάζω σε έκθεση: Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».