Θάνατος 16χρονου: Την Δευτέρα αποφασίζει το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού

Ο αστυνομικός θα κληθεί για συμπληρωματική απολογία μετά τον θάνατο του 16χρονου που κατέληξε.

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα προσαχθεί ο αστυνομικός ούτε σε κάποιον ανακριτή ούτε σε κάποιον εισαγγελέα γιατί κύριος κατηγορούμενος, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι ελεύθερος. Είναι με περιορισμό να μείνει στο σπίτι του μέχρι την Δευτέρα που εκδοθεί το βούλευμα των Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης».

Σε ερώτημα εάν έχει αλλάξει η κατηγορία μετά τον θάνατο του 16χρονου ο κος Κούγιας ανέφερε: «Για την ώρα δεν έχει κληθεί ο πελάτης μου ούτε από την εισαγγελέα, γιατί δεν έχει αρμοδιότητα, μπορεί ο ανακριτής ο ίδιος και πρέπει να το κάνει, να επεκτείνει την κατηγορία  σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο».

Για την κατάσταση που 34χρονου αστυνομικού ο Αλέξης Κούγιας περιέγραψε ότι είναι από την πρώτη στιγμή δυστυχισμένος και συντετριμμένος.

Καταλήγοντας ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τους εισαγγελείς λέγοντας: «Αν υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές που φοβούνται δεν πρέπει να κάνουν αυτή την δουλειά. Αν το βούλευμα που θα βγει αποφασίσει να πάει ο αστυνομικός στην φυλακή, σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι η αντίδρασή μου θα είναι πολύ σκληρή».

Από την άλλη ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος των Ρομά της Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε: «Την δικαιοσύνη κανένας δεν την εκφοβίζει, η δικαιοσύνη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που κρίνει με το δίκαιο. Αυτά που ακούμε από τον  κ. Κούγια ότι ο εισαγγελέας φοβάται είναι απαράδεκτα πράγματα».

Σχετικά με την οικογένεια του 16χρονου ο κος Σαμπάνης ανέφερε ότι περνάει άσχημες μέρες, καθώς έχει χάσει το παιδί της.

Με την σειρά του ο Παναγιώτης Σαμπάνης τόνισε ότι η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη την Δευτέρα περιμένει από την ελληνική δικαιοσύνη να κρίνει σωστά και να δικαιωθεί η ψυχή του 16χρονου.