Θάνος Πλεύρης: Συνάντηση με τους γονείς της αδικοχαμένης 3χρονης από τη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας έχουν οι γονείς της 3χρονης που πέθανε από άγνωστη – μέχρι στιγμής- αιτία, στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς έφτασαν στο υπουργείο Υγείας στις 17.55, πέντε λεπτά πριν από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση τους με τον κ. Πλεύρη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση.

 

«Η μάχη τώρα αρχίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος είναι παρών στη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η οικογένεια του παιδιού θέλει να επιδείξει ορισμένα στοιχεία και ντοκουμέντα στον υπουργό Υγείας, ώστε να διευκολύνει ακόμη περαιτέρω την έρευνα που διέταξε και που αφορά την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός των άλλων, θα καταγγείλουν την ανεπίτρεπτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα η οποία είχε τονίσει πως οι γιατροί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, όσον αφορά τις εξετάσεις και τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι μου έκαναν ότι έπρεπε» δήλωσε συγκεκριμένα.

Αντίθετα θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την κοινωνικά ευαίσθητη, όπως εκτιμούν, συμπεριφορά του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά, την παραμονή της κηδείας, με τους γονείς του παιδιού και τους είχε εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια, ενώ δέχτηκε άμεσα και το αίτημα της συνάντησής τους.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς του άτυχου κοριτσιού έχασαν το τρίχρονο παιδάκι τους εντός δέκα ημερών, το οποίο εισήχθη στις 19 Απριλίου στο «Παπαγεωργίου», με πόνο και πρήξιμο στον αριστερό του αστράγαλο. Λίγες ημέρες μετά, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, ανεβάζοντας 38 πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο», όπου μέσα σε μόλις δυόμιση ώρες, ξεψύχησε.