Θαυμάσια πίτα, όμορφα ψημένη κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο

527

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο:
1/2 kg αλεύρι, 250 gr νερό, λίγο ξύδι, ένα κουτ. γλυκού αλάτι.

Φτιάχνουμε μαλακό ζυμάρι και χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι ανοίγουμε στο μέγεθος πιάτου αλοιφουμε με μινερβινη καλαμποκιού και σκεπάζουμε με άλλο ανοιγμένο φυλλαράκι.

Τοποθετούμε και τα άλλα δύο από πάνω και πάλι ανάμεσα βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για πάνω από μία ώρα. Ομοίως και τα άλλα τέσσερα.

Για τη γέμιση:
2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη, 1 κρεμμύδι, 250 gr φέτα, λίγη φρυγανιά, 1 αυγό, ανιθο και μαϊντανό.

Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Αφού κρυώσουν ενώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα λαδωνουμε με λαδακι και γέμιζουμε στο σχήμα που με εξυπηρετεί.

Αλοιφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να κοκκινίσει.

ΥΛΙΚΑ
5 λεπτά κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα καλά
Μία ντομάτα μεσαία κομμένη κυβάκια και στημένη καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
100 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Ενα μικρό κομμάτι φέτα
1 αυγό
άνηθο μαϊντανό,δυόσμο ,ρίγανη αλάτι και
4 με 5 κουτ σούπας αλεύρι κίτρινο
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά κόβουμε την ντομάτα με το χέρι μου σε κύβους και τη στίβουμε καλά τρίβουμε το κρεμμύδι από το χοντρό τρίφτη βάζουμε τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί .

Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας.