Θέλει ξανά την προεδρία της Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα

Λαπόρτα

Τη νέα υποψηφιότητα του Ζοάν Λαπόρτα για την προεδρία της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την Παρασκευή (27/11) ο διευθυντής της καμπάνιας του, Λουίς Καράσκο.

Ο άλλοτε «ισχυρός άνδρας» των Καταλανών θα επιδιώξει να επιστρέψει και πάλι στον προεδρικό θώκο στις προσεχείς εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου.

«Επτά υποψήφιοι, ένας πρόεδρος. Αν θέλετε η Μπαρτσελόνα να γίνει μεγάλη ξανά, ο Λαπόρτα έρχεται με τη δύναμη και την πίστη της ιστορίας μας. Το να ηγούμαι της εκστρατείας του αποτελεί προνόμιο. Εάν αγαπάτε τη “Μπάρτσα”, ακολουθήστε τον» έγραψε στο Twitter ο Καράσκο.

Ο Λαπόρτα κατείχε την ίδια θέση από το 2003 έως το 2010 κι επί των ημερών του ο σύλλογος γνώρισε μεγάλες στιγμές. Υπό την προεδρία του Λαπόρτα, οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν 12 μεγάλους τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο Champions Champions (2006, 2009) και τέσσερα ισπανικά πρωταθλήματα (2005, 2006, 2009, 2010).

Ο Καταλανός -δικηγόρος στο επάγγελμα- είναι ο 8ος υποψήφιος για την προεδρία της Μπαρτσελόνα μετά την παραίτηση του Μπαρτομέου. Στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκεται και το όνομα του Τόνι Φρέισα, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ, Εμιλ Ρούσο και Τσάβι Βιλαχοάνα.

Έτεροι υποψήφιοι είναι οι Τζόρντι Φαρέ (ηγήθηκε της εκστρατείας, για την πρόταση μομφής εναντίον του Μπαρτομέου), Λουίς Φερνάντεζ Αλά και Περέ Ριέρα.