Θέουτα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά τη μαζική εισροή λαθρομεταναστών

269
Seajets Amorgos

Στους 72 ανέρχονται πλέον οι νεκροί λαθρομετανάστες από τα γεγονότα της Πέμπτης στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, καθώς, όπως ενημέρωσαν αξιωματούχοι, εντοπίστηκαν σήμερα 2/8/2026 ακόμη πέντε σοροί κατά μήκος των ακτών.

Η πρωτόγνωρη κλιμάκωση της μαζικής άφιξης μεταναστών, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, οδήγησε περισσότερα από 50.000 άτομα να περάσουν στη Θέουτα μέσω ξηράς και θαλάσσης.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε ένα από τα δύο χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αφρικανική ήπειρο, προκάλεσε συναγερμό στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, περισσότεροι από 48.000 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο εντός 48 ωρών, ενώ η διαδικασία επιστροφής συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Seajets Mantoudi