Θεσσαλονίκη: Χημικά στο ΑΠΘ μετά από επίθεση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Από τα χημικά, μία φοιτήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε για λίγα λεπτά στο έδαφος, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε με τη βοήθεια των συμφοιτητων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι έξι αστυνομικοί της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ξεκίνησαν την περιπολία τους το πρωί της Παρασκευής, πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών, όταν φοιτητές που τους αντιλήφθηκαν τους πλησίασαν και ξεκίνησαν να τους ακολουθούν και να διαμαρτύρονται έντονα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ να μπουν ξανά πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο για να προστατευτούν.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν σε έκτακτη διαμαρτυρία με αφορμή την παρουσία της ΟΠΠΙ και από τις 11.00 βρίσκονταν μπροστά από τις δυνάμεις της αστυνομίας και διαμαρτύρονταν φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να αποχωρήσουν από το ΑΠΘ.

Φοιτητές «κυνήγησαν» την πανεπιστημιακή αστυνομία στο ΑΠΘ

Νωρίτερα, μόλις οι αστυνομικοί της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), έφτασαν για περιπολία το πρωί της Παρασκευής, πλησίον της Σχολής Γεωπονίας – Δασολογίας, δεκάδες φοιτητές τους πλησίασαν και ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ να μπουν ξανά πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο για να προστατευτούν.