Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου μετά από καταγγελίες για ξυλοδαρμό μαθητών -ΜΑΤ στους γύρω δρόμους

Υπό κατάληψη τελεί το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Τετάρτη, νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, οι μαθητές τις πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στις εισόδους του σχολείου και κλειδαμπάρωσαν τις πόρτες με λουκέτα. Να σημειωθεί ότι κατάληψη είχε προηγηθεί και τις προηγούμενες μέρες.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει Ομοσπονδία Ελλάδα Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ. Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Όπως επισημάνει στη συνέχεια η Ομοσπονδία, «είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία».

Σημειώνεται ότι υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, κοντά στο σχολείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και από τις εικόνες.

Τον Σεπτέμβρη του 2021, είχε προηγηθεί πάλι η κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου και είχαν προκληθεί εντάσεις, λίγο μετά τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.