Θεσσαλονίκη – «Παραλίγο να θρηνήσουμε 21 ζωές» – Σοκαρισμένοι οι γονείς από την κατάρρευση οροφής σε σχολείο

 

 

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου μίλησαν τόσο η δασκάλα του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας, όσο και γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου τμήματος.

Η δασκάλα του 4ου δημοτικού σχολείου περιέγραψε πως διαισθάνθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς αντιλήφθηκε μια ρωγμή στην ψευδοροφή του τμήματός της και προέτρεψε τα παιδιά να βγουν στην αυλή του σχολείου για να παίξουν.

 

Η κ. Σικαλίδου, γονέας ενός μαθητή του συγκεκριμένου τμήματος και μέλος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, δηλώνει ευγνώμων για την αντίληψη της δασκάλας και εκφράζει την ανησυχία της για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. «Φοβόμαστε να ξαναστείλουμε τα παιδιά μας σχολείο, παραλίγο να θρηνήσουμε 21 ζωές», λέει συγκλονισμένη.

 

Ο Νίκος Κρίγκας, αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, δηλώνει πως πλέον θα ξηλωθούν όλες οι ψευδοροφές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολείο που βρίσκεται όπως εξηγεί σε έναν χώρο που ενοικιάζει ο δήμος Πυλαίας τα τελευταία 11 χρόνια. «Την ευθύνη για τις ψευδοροφές την είχε μια ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, αλλά αναζητούνται και οι δημοτικές αρχές για να εξακριβωθεί αν είχαν διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους», δηλώνει κατηγορηματικά.

 

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη δήλωσε πως : «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες , καθώς οι εργασίες τοποθέτησης της ψευδοροφής πραγματοποιήθηκαν πριν 2 μήνες. Δώσαμε εντολή να γκρεμιστούν όλες οι ψευδοροφές των συγκεκριμένων κτηρίων καθώς φαίνεται πως έχει γίνει λάθος μελέτη»