Θεσσαλονίκη: Συμμορία λαθρομεταναστών Λήστευε με πιστόλια και λοστούς καταστήματα σε Χαριλάου και Νεάπολη

141

Τρόμο προκαλούσαν σε κάθε επίθεσή που διέπρατταν μέλη συμμορίας που επιβαρύνονται για δύο ληστείες και μία απόπειρα διάρρηξης μέσα σε μόλις δέκα ημέρες τον περσινό Ιανουάριο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Όπως διακρίνεται και σε βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Voria.gr οι ληστές που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κρατώντας όπλα και έναν λοστό ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν έπειτα από έρευνες να ταυτοποιήσουν τον κατηγορούμενο ως επικεφαλής της συμμορίας 36 χρόνων, ο οποίος είναι ήδη στις φυλακές καθώς συνελήφθη για ναρκωτικά. Επιπλέον ταυτοποίησαν έναν 27χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή ήταν παράνομα στη χώρα και απελάθηκε, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 25χρονος τα στοιχεία του οποίου επίσης είναι γνωστά στις αρχές. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμη μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η έφοδος των ληστών σε κατάστημα αλυσίδας ψιλικών και καφέ στην περιοχή Χαριλάου που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2023 διακρίνονται οι τρεις να επιτίθενται στον υπάλληλο κρατώντας οι δύο ένα πιστόλι και ο τρίτος έναν λοστό. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και ήδη διαβιβάστηκε σε ανακριτή από το συγκεκριμένο κατάστημα άρπαξαν 1.850 ευρώ.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν και όταν αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα αλυσίδας ψιλικών καφέ στο Νέο Ρύσιο την προηγούμενη της ληστείας, τα ξημερώματα της 30ης Ιανουαρίου. Σε βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αποκαλύπτει το τοπικό μέσο ενημέρωσης οι δράστες της απόπειρας διάρρηξης προσπαθούν με λοστό να παραβιάσουν την προθήκη που έχουν τοποθετήσει οι καταστηματάρχες. Τελικά φεύγουν ενδεχομένως επειδή έγιναν αντιληπτοί.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα οι τρεις κατηγορούνται ότι από τις 19 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 άρπαξαν 2540 ευρώ, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχαν εισβάλει και σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στη Νεάπολη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο 36χρονος κατηγορείται ότι λιγότερο από δύο μήνες μετά τις ληστείες συνελήφθη για εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές όπου παραμένει κρατούμενος, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά. Ο 27χρονος δεν είχε απασχολήσει άλλη φορά την αστυνομία και έτσι όταν συνελήφθη απελάθηκε επειδή ήταν παράνομα στην Ελλάδα.

 

Πηγή: Law & Order