Θετική στον κορωνοϊό ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στο Βόλο

Κινητή υγειονομική βόμβα συνιστά για τις δημόσιες δομές υγείας το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για άτομα που απασχολούνται σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια, που μάλιστα απασχολείται ορισμένες μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, βρέθηκε πριν από λίγες μέρες θετική στον κορωνοϊό.

Στο Κέντρο Υγείας όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Υπήρχε άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά είτε για να εμβολιαστούν, είτε για να εξεταστούν στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Η υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Επέστρεψε στο πόστο της μόλις αρνητικοποιήθηκε, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, μολονότι στην πλειονότητά του έχει εμβολιαστεί, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε rapid test για τον “φόβο των Ιουδαίων”.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το σύνολο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου είναι εμβολιασμένο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το υπόλοιπο προσωπικό.

Υπολογίζεται, πως από τα 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.) περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.