Θρίλερ στην Καβάλα με τον θάνατο της 68χρονης – 200% σίγουρος για δολοφονία δήλωσε ο σύζυγός της

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο η 68χρονη Μαλαματή Τιλόγλου που εντοπίστηκε νεκρή στο ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι της Καβάλας.

Μετά την εκδοχή για ανθρωποκτονία και την εκδοχή για θανάσιμο τραυματισμό από ένα κριάρι, τώρα κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο «Φως στο Τούνελ» ότι η γυναίκα το τελευταίο διάστημα «είχε παρτίδες και με αλλοδαπούς» ενώ ο αδερφός της επιμένει να επισημαίνει τον βίαιο χαρακτήρα του συζύγου της. Ο τελευταίος, πάντως, επιμένει να μιλάει για δολοφονία.

«Ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής αιμορραγίας στον πνεύμονα που προκλήθηκε από τα κατάγματα που υπέστη στα πλευρά και το στέρνο, κυρίως από χτυπήματα που δέχτηκε. Είχε ρήξη σπλήνας, ενώ διαπιστώθηκε ακόμη κάταγμα δεξιάς κλείδας, διάφορες εκχυμώσεις και κακώσεις στην κάτω γνάθο και στα άκρα. Τα χτυπήματα αυτά έγιναν με δύναμη από θλων όργανο», είπε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος κατέγραψε στη σορό της 68χρονης και μώλωπες προγενέστερους του θανάτου.

«Κάτω από το δεξί μάτι και στο πόδι είχε δύο εκχυμώσεις από χτυπήματα που προκλήθηκαν τις προηγούμενες δύο με τρεις ημέρες από το θάνατό της. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν μήπως έγινε παράσυρση πεζού, αλλά εκεί ούτε με δέκα χιλιόμετρα δεν μπορείς να πας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το κριάρι ο ιατροδικαστής είπε ότι «πήγαμε στο σημείο για να δούμε το κριάρι, γιατί υπάρχουν στην ιατροδικαστική τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είχε κέρατα όμως και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά μας, γιατί εάν είχε θα μπορούσαμε πιο εύκολα να πάρουμε δείγμα αίματος, καθώς θα την τρυπούσε σίγουρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας».+

«Για ποιο κριάρι λένε… Τη σκότωσαν…»

Σίγουρος 200% ότι η γυναίκα έπεσε θύμα δολοφονίας εμφανίστηκε ο σύζυγός της. «Είμαι 200% σίγουρος πως δεν την έχει σκοτώσει το κριάρι. Δεν γίνεται να τη χτύπησε στο στήθος και όχι στο πρόσωπο. Κανένας κλέφτης, κανένας ψεύτης, τι να σου πω».

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν αρνήθηκε ότι είχε βίαιη συμπεριφορά λέγοντας « δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Είμαι ένας αγράμματος άνθρωπος. Μπορεί να νευρίαζα, αλλά δε θα έφτανα σε τέτοιο σημείο. Τσακωνόμασταν όπως κάθε ανδρόγυνο».

Παραδέχθηκε, δε, ότι λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της 68χρονης τη χτύπησε με μία βέργα και μία σόμπα ανέκοψε τη δύναμη του χτυπήματος: «Είχα τη βέργα στα χέρια μου και τη χτύπησα στο γοφό. Αν δεν ήταν η σόμπα, μπορεί να τη χτυπούσα πιο πολύ. Δεν ήθελα να τη χτυπήσω, ούτε να τη σκοτώσω που μερικοί λένε, και τα παραλένε».

«Ο ανιψιός της είπε για το κριάρι…»

«Εξεπλάγην όταν έμαθα για το θάνατο της αδελφής μου. Στην αρχή έπαθα σοκ. Βρέθηκε λίγα μέτρα από το μαντρί πεθαμένη κάτω από μία ελιά. Μου έδωσαν την αίσθηση ότι ήταν ένας φυσιολογικός θάνατος από παθολογικά αίτια. Είπα να καλέσουν ένα ασθενοφόρο και την αστυνομία αφού βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο. Πήγε το ασθενοφόρο, διαπίστωσαν το θάνατο και στη συνέχεια κάλεσαν ιατροδικαστή. Έπρεπε να γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια. Από το γραφείο τελετών που καθυστερούσαν να παραλάβουν τη σορό, μου είπαν εν ψυχρώ πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εκείνη την ώρα τρελάθηκα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τον ανιψιό της που είχαμε επικοινωνία. Του λέω “δεν πιστεύω να μας έκανε τίποτα ο θείος…” Με το ιστορικό που υπάρχει, φοβήθηκα. Το μυαλό μου εκεί πήγε γιατί τη φοβέριζε και τη χτυπούσε» είπε από την πλευρά του ο αδελφός της 68χρονης.

«Με έπαιρνε τηλέφωνο ο γαμπρός μου μήνα παρά μήνα να μου εκφράσει τα παράπονά του. Μου έλεγε “έλα παρ’ την θα τη σκοτώσω, δεν μπορώ άλλο”. Και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες. Έπαιρναν τηλέφωνο και πολλές φορές δεν το σήκωνα γιατί δεν ήθελα να ακούσω τα ίδια και τα ίδια χαζά. Να θέλεις να βοηθήσεις και να μην μπορείς. Δεν πίστεψα ποτέ όμως ότι ο γαμπρός μου είναι τόσο κακός και πως θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορεί να ήταν απότομος, να ήταν νευρικός, δεν ήταν όμως κακός, με την έννοια να έχει την κακία μέσα του» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε και πώς προέκυψε η εκδοχή με το κριάρι λέγοντας ότι «πήγαμε στο νεκροταφείο του Ποδοχωρίου και εκεί είδα τα ανίψια της συντετριμμένα. Ο ένας από τους δύο, ο Αιμίλιος μου ανέφερε το ενδεχόμενο να ευθύνεται το κριάρι για ό,τι συνέβη στη Μάλαμα. Δεν ξέρω πως πήγε το μυαλό του εκεί. Το βράδυ με παίρνει ο Αντώνης τηλέφωνο, ο άλλος της ανιψιός και μου λέει “δε βρήκαν τίποτα μεμπτό στον θείο και τον άφησαν ελεύθερο”. Και του είπα “Αντώνη εύχομαι να μην είναι ο Κώστας, γιατί αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους μας”. Και άρχισε να βγαίνει το σενάριο ότι ενδεχομένως το κριάρι να χτύπησε θανάσιμα την αδελφή μου».

Η μαρτυρία της γειτόνισσας

Για τις καταγγελίες περί κακοποιητικής συμπεριφοράς τοτυ συζύγου της 68χρονης μίλησε γειτόνισσά της για 30 χρόνια και είπε ότι «ηπήρχαν φορές που παραπονιόταν ότι ο σύζυγος την χτυπούσε. Καθόταν για καφέ, έκλαιγε και μας τα έλεγε η ίδια. Ήταν από καλή οικογένεια και την παρότρυνα να ζητήσει βοήθεια. Έπρεπε η ίδια να το κάνει, όχι εμείς οι ξένοι.»

Η ίδια γυναίκα είναι και αυτή αναφέρθηκε σε συναλλαγές που είχε το θύμα με αλλοδαπούς: «Είχε και πολλές παρτίδες με αλλοδαπούς, μπαινόβγαινε πολύς κόσμος στο σπίτι, δεν ξέρω αν ήταν εργάτες. Κάποιοι ήταν μεσίτες και αγόραζαν σταφύλια. Έβλεπα τα βουλγάρικα αυτοκίνητα να έρχονταν εδώ μπροστά. Έμπαιναν και μες το σπίτι αυτοί, τρώγανε και η ίδια έκανε πολλές φορές παράπονα ότι κουραζόταν πολύ που μαγείρευε για τόσο κόσμο. Το τελευταίο δεκαήμερο πριν το περιστατικό ερχόντουσαν τέτοια αυτοκίνητα…».