Θρίλερ στο «Ελ. Βενιζέλος»: Η CIA είχε στείλει επείγον σήμα προς τις ελληνικές αρχές και για πτήση της Delta Airlines!

249

Ο ύποπτος για το θρίλερ με την Emirates εντοπίστηκε σήμερα και, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, πρόκειται για 35χρονο Τούρκο υπήκοο για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί να προέβαινε σε τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Νέα Υόρκη, στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός από τις δύο πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, η CIA είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και για μία τρίτη πτήση υψηλού κινδύνου, της Delta Airlines αυτή τη φορά, επίσης με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Τις παραπάνω πληροφορίες είχε μεταφέρει στις αμερικανικές αρχές φίλος του Τούρκου υπηκόου και γι’ αυτό είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας και θεωρείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από δυο ή τρία χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές αρχές τού είχαν χορηγήσει προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από πληροφορίες της CIA, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, σε πτήση της Emirates από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης.

«To αεροπλάνο είχε τρελή πορεία»

Εν τω μεταξύ, τη δική του μαρτυρία για το θρίλερ της πτήσης της Emirates προς Νέα Υόρκη, με τη CIA να μιλά για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής, έδωσε ο επιβάτης Γιάννης Σπυριδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε «υπήρξε μία ενημέρωση από το προσωπικό ότι επιστρέφουμε στην Αθήνα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση, στη συνέχεια το προσωπικό μας ενημέρωσε ότι όντως θα επιστρέψουμε. Δεν είχαν πει τον λόγο στην αρχή. Είχαν πει πως απλά πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα. Μετά από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας».

Αν και, όπως δήλωσε, «δεν υπήρξε ιδιαίτερη αναστάτωση, απλά άρχισε να υπάρχει ένα περίεργο κλίμα καθώς όλοι αναρωτιόμασταν τι συμβαίνει», στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «υπήρξε ανησυχία μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο «επειδή είχαμε μόνιτορ μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία και καταλαβαίναμε πως ακολουθούσε μία τρελή πορεία».

«Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ στο αεροσκάφος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Περιγράφοντας τι συνέβη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Σπυριδάκης είπε ότι «ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές».

«Εμείς καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε πλέον, ανοίξαμε τα κινητά μας και μέσω των social media καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται» κατέληξε ο επιβάτης της μιας από τις πτήσεις της Emirates για την οποία σήμανε συναγερμός το απόγευμα της Τετάρτης διευκρινίζοντας ότι αν και αρχικά τους είπαν ότι θα αναχωρήσουν προς Νέα Υόρκη σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00, «ανακοινώθηκε πως θα φύγουμε με αυτή των 17:20».