Τη Δευτέρα θα εμβολιαστεί ο Αναστασιάδης κατά του κορωνοϊού

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί αναμένεται να εμβολιαστεί ο Πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος θα είναι ένα από τα πρώτα πρόσωπα στην Κύπρο, που θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer, καθώς οι εμβολιασμοί στη χώρα αρχίζουν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου.

Ο εμβολιασμός του Προέδρου Αναστασιάδη, θα γίνει παρουσία τηλεοπτικής κάμερας.

Την είδηση, όπως γράφει το philenews.com, ανακοίνωσε στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί και γι’ αυτό θα είναι ένας από τους πρώτους που θα λάβει το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, που έχει δοθεί από την παρασκευάστρια εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα εμβόλια θα παραδίδονται τμηματικά σε εβδομαδιαία βάση και υπολογίζεται ότι η Κύπρος θα λάβει κατά το 1ο τρίμηνο του 2021 περίπου το 28% της συνολικής ποσότητας που έχει παραγγείλει και το 86% της αναμενόμενης ποσότητας εμβολίων.

Mε τις πρώτες παρτίδες εμβολίων θα εμβολιαστούν περίπου 8.000 άτομα, με προτεραιότητα το προσωπικό και τους διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και τους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο αναφοράς.