Τι είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την υπόθεση Τζόκοβιτς

Με αφορμή την υπόθεση Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στη Μελβούρνη για να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open, μίλησε στο ινδικό wionews.

«Σίγουρα φαίνεται να παίζει με τους δικούς του κανόνες και κάνει κάτι που όχι πολλοί παίκτες έχουν τα κότσια να κάνουν, ειδικά αφότου το ATP ανακοίνωσε συγκεκριμένα κριτήρια για την είσοδο των παικτών στη χώρα. Κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να έρθει στην Αυστραλία ανεμβολίαστος και να μην πρέπει να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα που δίνουν. Είναι πολύ τολμηρό να το κάνεις και να θέσεις τη συμμετοχή σου στο Grand Slam σε κίνδυνο. Δεν θα το έκαναν πολλοί παίκτες αυτό. Επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος για ότι έρθει και να μη χρειάζεται να σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο. Για μένα ισχύει αυτό, για τον Νόβακ ισχύει κάτι διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τρόπος μου είναι ο σωστός και ότι ο δικός του είναι ο λάθος, είναι απλά η αντίληψη του καθενός».

Και συνέχισε:

«Υπάρχουν δύο τρόποι να το δει κανείς. Ο ένας είναι πως τα στατιστικά λένε πως το 98% των παικτών έχει εμβολιαστεί και έκανε ότι έπρεπε να κάνει για να μπορεί να έρθει και να παίξει στην Αυστραλία. Η μια πλευρά είναι ότι όλοι ακολουθούμε το πρωτόκολλο για να αγωνιστούμε, είμαστε πολύ πειθαρχημένοι σε αυτό και η άλλη πλευρά είναι ότι φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες της Αυστραλίας, ή των κυβερνήσεων και μια μικρή πλειοψηφία αυτού του ποσοστού επέλεξε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, σαν να κάνει την πλειοψηφία να μοιάζει ανόητη».