Τι ξεχωριστό έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη;

Τα παιδιά αρχίζουν να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους ήδη από τη βρεφική τους ηλικία.

Τα βιώματά τους, οι άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος και φυσικά τα γονίδια, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην σταδιακή διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Πολλοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και η εποχή και ο μήνας που έχει γεννηθεί. Ο Δεκέμβρης είναι ο πρώτος μήνας του χειμώνας και πιο εορταστικός μήνας του χρόνου.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού που έχει γεννηθεί τον Δεκέμβρη;

  • Έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο – Μπορεί να είναι τα μικρότερα σε ηλικία στην τάξη τους, έρευνες όμως έχουν δείξει ότι τα παιδιά των τελευταίων μηνών του έτους έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις.
  • Ξυπνάνε πιο εύκολα το πρωί – Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη είναι πιο πιθανό να πέφτουν για ύπνο νωρίς και να ξυπνάνε πρωί-πρωί.
  • Είναι αισιόδοξα – Μπορεί να έχουν γεννηθεί έναν μουντό και χειμωνιάτικο μήνα, τα παιδιά του Δεκεμβρίου όμως φαίνεται ότι βλέπουν τη ζωή με μία πιο αισιόδοξη ματιά.
  • Είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες – Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες.
  • Έχουν αδυναμία στο μπλε χρώμα – Το μπλε είναι το χρώμα τους και ιδιαίτερη αδυναμία έχουν στις μπλε πέτρες όλων των αποχρώσεων.