Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τις παρελάσεις

 

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω της πανδημίας έχουν ακυρωθεί οι τρεις μεγάλες παρελάσεις, με εξαίρεση αυτήν της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα την περασμένη Ανοιξη, η οποία έγινε με ιδιαίτερες τιμές λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με καλεσμένους ξένους ηγέτες από το εξωτερικό, αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2020 όπως και οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020 είχαν ακυρωθεί.

 

Τα πράγματα ωστόσο φαίνεται ότι φέτος είναι διαφορετικά. Με το εμβόλιο, που είναι πλέον διαθέσιμο για όλους και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα και ο Ακης Σκέρτσος έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού και φυσικά το αυξημένο τέστινγκ έχει επιτευχθεί η σε μεγάλο βαθμό επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά τόπους όπου κρίνεται απαραίτητο λόγω αύξησης των κρουσμάτων και χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης λαμβάνονται τοπικά μέτρα με στόχο να περιοριστεί η μετάδοση χωρίς να ληφθούν σκληροί περιορισμοί και να περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την παρέλαση

Στο πλαίσιο αυτό και με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις, την επόμενη εβδομάδα, για την παρέλαση.

«Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παρελάσεις, έχουμε μπροστά μας 25 ημέρες, θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης σήμερα μιλώντας στο Mega σχετικά με τις παρελάσεις.

«Ο στόχος είναι να κάνουμε παρελάσεις. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τοποθετούμαστε ανάλογα με το πώς αυτά διαμορφώνονται, κυρίως όταν πλησιάζει ο καιρός» ξεκαθάρισε από την πλευρά του χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε φέρει το παράδειγμα των γιορτών του καλοκαιριού λέγοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι είχαμε γιορτές που έγιναν με ένα πλαίσιο μέτρων. Σε σχέση με πέρυσι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ κόσμος εμβολιασμένο. Θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά εμβολιασμού.

Στο θέμα των παρελάσεων αναφέρθηκε σήμερα και ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν.