Το ανέκδοτο του Τσίπρα με τις «τρεις επιστολές»

 Με ένα ανέκδοτο που αφορά τρεις επιστολές ξεκίνησε την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν βρήκε ούτε ρούτερ στο Μαξίμου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σας πήρε είκοσι λεπτά για να πείτε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης και για να καλύψετε τους υπουργούς σας, τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Γεωργιάδη… Υπάρχει το γνωστό ανέκδοτο.

Ο πρωθυπουργός που αποχωρεί αφήνει στον διάδοχό του τρεις επιστολές. Στις πρώτες δυσκολίες ανοίγει την πρώτη που γράφει “ρίξ’ τα στον προηγούμενο”. Στις επόμενες δυσκολίες ανοίγει τη δεύτερη που γράφει “ρίξ’ τα στον υπουργό”.

Η τρίτη και τελευταία γράφει “ετοίμασε τρεις επιστολές”. Εσείς κ. Μητσοτάκη είσαστε στο πρώτο στάδιο, φταίνε οι προηγούμενοι. Οσονούπω έρχεται ο ανασχηματισμός και θα τα ρίξετε στους υπουργούς σας. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο στάδιο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της δευτερολογίας του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ βρήκα στο γραφείο μου».