Το απόρρητο σχέδιο της Porsche που δεν είδε το φως της παραγωγής

420
Porsche

Η Porsche μετρά πολλά χρόνια στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσα στα οποία υπάρχουν μοντέλα τα οποία αν και έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν μπει ποτέ στην παραγωγή.

Η γερμανική μάρκα πήρε την απόφαση να μας δείξει ένα από αυτά, ωστόσο το έκανε πιο δύσκολο απ όσο θα θέλαμε, δημοσιεύοντας απλά μια teaser εικόνα.

Η εικόνα που δημοσίευσε η μάρκα παρουσιάζει το πίσω μέρος ενός μοντέλου, ωστόσο σε πρωτότυπη μορφή είναι αρκετά σκοτεινή εμποδίζοντας μας να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι με την αρωγή της τεχνολογίας φωτίσαμε την εικόνα προκειμένου να φανούν περισσότερες λεπτομέρειες για το μυστηριώδες μοντέλου που σχεδιάστηκε αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Όσο μπορεί να φτάσει το μάτι μας αναφορικά με το εμπρόσθιο τμήμα του μοντέλου, φαίνεται πως έχει ένα μικρό παρμπρίζ που θυμίζει τις Porsche speedster. Επιπρόσθετα να πούμε πως στη λεζάντα που συνόδευσε την ανάρτηση της εικόνας αναφέρεται πως το όχημα κατασκευάστηκε ειδικά για να γιορτάσει τις αγωνιστικές επιτυχίες της Porsche της δεκαετίας του 1950. Αυτό μας κάνει να πιστέψουμε πως το αυτοκίνητο της εικόνας αποτελεί τη σύγχρονη ερμηνεία της αγωνιστικής Porsche 550 Spyder.

Για να φτάσουμε στον παραπάνω συλλογισμό συνηγόρησε και το γεγονός πως το αμάξωμα, κυρίως ο σχεδιασμός των φτερών, φαίνεται παρόμοιο με αυτόν της Porsche 550 Spyder. Από κει και πέρα σο πίσω μέρος βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ πιο κάτω πιθανότατα κρύβεται κάποιος αεροδυναμικός διαχύτης, παρόμοιο με αυτόν στην Porsche 935.

Η αιτία για την οποία δεν έφτασε ποτέ το εν λόγω μοντέλο στη γραμμή παραγωγής δεν έγινε γνωστή, όμως ίσως μελλοντικά η Porsche αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία επ αυτού.