Το “Better Call Saul” τελείωσε και μαζί του το σύμπαν του “Breaking Bad” – Η εξομολόγηση του Μπομπ Όντενκερκ

Το «Better Call Saul», η δημοφιλής σειρά του αμερικανικού δικτύου AMC που υπάρχει και στην ταινιοθήκη του Netflix, ολοκληρώθηκε πρόσφατα μετά από έξι σεζόν με το «Saul Gone», ένα φινάλε το οποίο έχει πυροδοτήσει συζητήσεις ανάμεσα σε θαυμαστές και κριτικούς για την πλοκή, τον ρυθμό και την αισθητική του.

Ο πρωταγωνιστής του πρίκουελ του «Breaking Bad», Μπομπ Όντενκερκ, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα με αφορμή το τέλος της σειράς. Κοινοποιώντας ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, ο ηθοποιός ξεκινά εξηγώντας ότι δεν μπορεί να μετατρέψει τα συναισθήματά του σε λέξεις καθώς βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία κατανόησης του πως δημιουργήθηκε ένα τόσο υπέροχο πρότζεκτ όπως το «Better Call Saul». «Όλοι με ρωτούν πώς αισθάνομαι που αποχαιρετώ τον Σολ Γκούντμαν και τη σειρά. Δεν είμαι καλός στο να απαντάω σε αυτή την ερώτηση επειδή μου είναι δύσκολο να κοιτάξω αυτή την εμπειρία, ακόμα και τον χαρακτήρα τόσο στενά. Είναι τόσα πολλά κομμάτια που ταιριάζουν μαζί τόσο όμορφα. Προσωπικά, αποτελεί μυστήριο πώς αυτό συνέβη. Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε».

Στη συνέχεια, ο Όντενκερκ ευχαρίστησε τους δημιουργούς της σειράς Βινς Γκίλιγκαν και Πίτερ Γκουλντ που τον εμπιστεύτηκαν για τον ρόλο. «Δεν έκανα τίποτα που να αξίζει τον ρόλο, αλλά ελπίζω να τον “κέρδισα” μέσα σε αυτές τις έξι σεζόν», είπε ο ηθοποιός. Ευχαρίστησε όμως και τα μέλη του καστ, τους συναδέρφους που τον έκαναν «καλύτερο ηθοποιό» όσο βρίσκονταν πλάι του. «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ποτέ δεν θα βρεθώ ξανά με τόσο σπουδαίους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους τόσο καλά. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Ο Θεός να σας φυλά για όλα όσα κάνατε για αυτή τη σειρά».

Στο τέλος του βίντεο, ο ηθοποιός ευχαρίστησε τους θαυμαστές. «Σας ευχαριστώ που μας δώσατε μια ευκαιρία (…) μας δόθηκε μια ευκαιρία και ελπίζω ότι τα καταφέραμε. Λίγο αργός ο ρυθμός μερικές φορές αλλά στο τέλος – αν προσέξατε – η σειρά ήταν για τα μεγάλα πράγματα μέσα στους ανθρώπους».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015